Ankara
Baran, AA muhabirine, 2022 yılına ilişkin değerlendirmede bulundu, 2023 yılına ilişkin beklenti ve öngörülerini anlattı.
Salgın süreci ve iklim değişikliğinin üretimden ticarete, tüketici alışkanlıklarından iş yapış biçimlerine kadar birçok alanı doğrudan etkilediğine işaret eden Baran, bugünün dünyasında rekabet gücünü artırabilmenin ancak dijital ve yeşil dönüşüm sağlanarak mümkün olabileceğini söyledi.
Baran, “Bilgi ve iletişim teknolojilerinde sınır tanımayan gelişmeler yaşanıyor. ATO olarak teknolojinin ışığında üyelerimize en hızlı ve en kolay hizmeti sunmaya, onları iklim değişikliğiyle ortaya çıkan yeşil dönüşüme hazır hale getirmeye çalışıyoruz. Dünyada artan rekabet ortamında bunları sağlamak önemli. Odamızda dijitalleşme ve sürdürülebilirliğe odaklanarak, daha fazla yatırım, üretim, ihracat ve istihdam hedefiyle üyelerimize, şehrimize, ülkemize yönelik çalışmalarımıza devam edeceğiz.” diye konuştu.
İklim değişikliği konusunda farkındalık oluşturarak, Paris İklim Anlaşması ve Avrupa Yeşil Mutabakatı’nın öngördüğü çerçevede KOBİ’lerin yeşil dönüşümünü sağlamak amacıyla çalışmalar yürüttükleri bilgisini veren Baran, “Önümüzdeki günlerde Yeşil Dönüşüm Ofisini kuracağız. Bu ofisle, KOBİ’lerin sürdürülebilir kalkınma ve yeşil dönüşüm uygulamalarına yönelik kurumsal ve teknik kapasitelerini geliştirmeyi ve iş modellerinde gerekli olan dönüşümlerini desteklemeyi amaçlıyoruz.” değerlendirmesinde bulundu.
“Ankara’da ihracatçı sayısını 10 bine çıkarmayı hedefliyoruz”
ATONET mobil uygulamasıyla üyelerine e-Devlet şifresiyle erişebilecekleri dijital hizmet sunan ilk Oda olduklarını anımsatan Baran, platformu geliştirmeye yönelik çalışmalarına devam edeceklerini vurguladı.
Baran, dış ticareti geliştirmeye yönelik faaliyetlerine devam edeceklerine dikkati çekerek, şunları kaydetti:
“Üniversite öğrencileri ve üyelerimize yönelik olarak her yıl gerçekleştirdiğimiz ‘uygulamalı dış ticaret eğitimleri’ne, ülkemizde görev yapan büyükelçiler ve ticaret ataşeleriyle temaslarımıza devam edeceğiz. Ankara’da hiç ihracat yapmamış kişileri bu alana kazandırarak, ihracatçı sayısını 10 bine çıkarmayı hedefliyoruz.”