Yerli teknolojiler için 2 Milyon TL’ye kadar destek verilecek. Denizli’de de imalat sektöründe yer alan firmalar için tanıtım toplantıları gerçekleştirilecek.
Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, KOBİ Gelişim Destek Programı kapsamında İmalat Sanayii Dijitalleşme çağrısını yeniden açacağını açıkladı. Yerli teknolojiler için 2 Milyon TL’ye kadar destek verilecek. Bu kapsamda Denizli’de de imalat sektöründe yer alan firmalar için tanıtım toplantıları gerçekleştirilecek.
KOSGEB, 2019 yılından bu yana imalatçı KOBİ’lere yönelik olarak çıktığı “İmalat Sanayinde Dijitalleşme” başlıklı çağrıların hem kapsamını genişletti hem de destek üst limitlerini arttırdı. Daha önce 1 Milyon lira olan üst limit dijitalleşme için 2 Milyon liraya çıkartıldı. Çağrılar kapsamında sağlanan geri ödemesiz destekler personel giderlerini, geri ödemeli destekler ise makine, teçhizat ve hizmet alımı giderlerini kapsıyor.
KOSGEB DENİZLİ MÜDÜRLÜĞÜ KOBİ’LERLE BULUŞACAK!
KOSGEB Denizli Müdürlüğü ekipleri de Denizli’de KOBİ’lere “İmalar Sanayinde Dijitalleşme” başlıklı çağrıyla ilgili toplantılar gerçekleştirecek. Başvuruları başlayan projeyle ilgili 16 Aralık saat 14:30’de Denizli Ticaret Odası’nda, 20 Aralık saat 16:00’da Denizli Sanayi Odası’nda ve 21 Aralık saat 14:00’de de Denizli Organize Sanayi Bölgesi’nde tanıtım toplantıları gerçekleştirilecek ve imalat sektöründe yer alan firmalara verilecek olan desteklerle ilgili bilgilendirme yapılacak.
SONUÇLAR MART 2023’TE AÇIKLANACAK!
KOSGEB Veri Tabanına kayıtlı ve 2020 ve 2021 yılı KOBİ Beyannamesi onaylı işletmeler, kosgeb.gov.tr internet adresi üzerinden yeni KOBİGEL çağrılarına başvurabilecek. Şartları sağlayan KOBİ’ler, 11 Ocak 2023 saat 23:59’a kadar başvuru yapabilecek. Başvurular ise Mart 2023’te sonuçlandırılacak.
ÜST LİMİT 2 MİLYON LİRA! İŞTE DESTEK PAKETLERİ…
Yapay Zekaya Dayalı Siber Fiziksel Akıllı Fabrika Sistem ve Bileşenleri, Siber Güvenlik, Akıllı ve Esnek Otomasyon Sistemleri, Artırılmış Gerçeklik / Sanal Gerçeklik Teknolojileri alanlarındaki projelere de destek verilecek. Teknoloji geliştiren KOBİ’ler, 900 bini geri ödemesiz, 1 milyon 100 bini geri ödemeli destekten toplam 2 milyon liraya kadar yararlanabilecek. Bu teknolojileri üretim süreçlerine dahil eden imalatçı KOBİ’ler de 400 bini geri ödemesiz, 1 milyon 600 bini geri ödemeli destekten toplam 2 milyon liraya kadar yararlanabilecek.
REKABETÇİLİK VE VERİMLİLİKLERİN ARTTIRILMASI HEDEFLENİYOR
Çağrının diğer ayağında imalatçı KOBİ’lerin rekabetçiliklerinin ve verimliliklerinin arttırılması hedefleniyor. Bu çağrı kapsamında makine-teçhizat alımları desteklenecek. İmalatçı küçük ve orta ölçekli işletmelerin başvurabilecekleri çağrıda, personel, yazılım ve hizmet alımları giderleri de destek kapsamında olacak. İşletmeler, toplam 1 buçuk milyon TL’ye kadar destekten faydalanabilecek.
BUGÜNE KADAR 935 PROJEYE 346 MİLYON LİRA DESTEK VERİLDİ!
KOSGEB, İmalat Sanayinde Dijitalleşme temasıyla ilk olarak 2019 yılında çıktığı çağrıda, 258 projeye 72 milyon, 2020 yılında 396 projeye 158 milyon, 2021’de de 281 projeye için 116 milyon liralık destek ödemesi yaptı. Böylece KOSGEB toplamda 935 projeye 346 milyon liralık ödeme yapmış oldu.