TR52 Konya-Karaman Bölgesi’nde yer alan KOBİ’lere yönelik olarak Ar-Ge, yenilikçilik ve kurumsallaşma gibi çeşitli alanlarda mentörlük desteği sağlanarak işletmelerin rekabet gücünün artırılması amacıyla yürütülen KOBİMentör Projesi’nin tanıtım toplantısı gerçekleştirildi.
Innopark Konya Teknoloji Geliştirme Bölgesi’nde gerçekleştirilen toplantıya, Mevlana Kalkınma Ajansı Yönetim Kurulu Başkan Vekili ve Konya Valisi Vahdettin Özkan, İl Jandarma Komutanı Tümgeneral Şakir Uslu, Konya İl Emniyet Müdürü Engin Dinç, Konya Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Memiş Kütükcü, Mevlana Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri İhsan Bostancı, Konya Sanayi ve Teknoloji İl Müdürü Vehbi Konarılı, Innopark Konya Teknoloji Geliştirme Bölgesi Genel Müdürü Prof. Dr. Fatih Mehmet Botsalı ve çok sayıda sanayici katılım sağladı.
Programın açılışında konuşan Innopark Konya Teknoloji Geliştirme Bölgesi Genel Müdürü Prof. Dr. Fatih Mehmet Botsalı, “Bugün açılışını gerçekleştireceğimiz KOBİMentör projemizin ikincisini Mevlana Kalkınma Ajansımızın desteği ile hayata geçireceğiz. KOBİ’lere yönelik ar-ge, inovasyon, kurumsallaşma ve dijital dönüşüm gibi bölgemizin ihtiyaç duyduğu pek çok konuda verilecek mentörlük hizmetinin çok önemli çıktıları olacağına inanıyoruz” dedi.
Mevlana Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri İhsan Bostancı da, “Ajansımız tarafından finanse edilerek Innopark Konya Teknoloji Geliştirme Bölgesi tarafından 18 ay boyunca yürütülecek olan KOBİmentör projesi kapsamında, üretim sektöründeki 30 KOBİ’ye, atanacak mentörler vasıtası ile kurumsallaşma, yenilikçi ürünler geliştirme ve ticarileştirme, üretimde dijital dönüşüm, yeni hedef pazarlar tespit etme ve inovatif işletmeye dönüşüm gibi konularda gelişim göstermeleri için ücretsiz mentörlük ve danışmanlık hizmeti sunulacaktır” ifadelerini kullandı.
PROJE 18 AY SÜRECEK
Akabinde söz alan Konya Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Memiş Kütükcü de, “Innopark Konya Teknoloji Geliştirme Bölgemiz tarafından, Mevlana Kalkınma Ajansımızın desteği ile hayata geçirilen KOBİMentör Projesi kapsamında TR52 Bölgesi illerimizden Konya’da 25, Karaman’da 5 olmak üzere toplam 30 üretici KOBİ’mize kurumsal yapısını güçlendirerek inovasyon odaklı büyümesi için ücretsiz mentörlük, eğitim ve danışmanlık hizmetleri verilecek. 18 ay sürecek proje kapsamında, önce programa kabul edilen KOBİ’lerin mevcut durumu 2 veya 3 kişilik tanılama heyetleri tarafından incelenerek, işletmelerin geleceğe yönelik büyüme ve gelişme stratejileri belirlenecek, ikinci aşamada ise her bir KOBİ’ye bir mentör atanacak. Programa katılan 30 KOBİ, bir yıl süre ile kendilerine atanan mentörün rehberliğinde işletmeleri için belirlenen büyüme stratejilerini uygulamaya koyacak” şeklinde konuştu.
Mevlana Kalkınma Ajansı Yönetim Kurulu Başkan Vekili ve Konya Valisi Özkan da, “Bilgi ve teknoloji alanında yaşanan hızlı gelişmeler karşısında hızla aksiyon alabilecek, yenilikçi ve rekabet gücü yüksek KOBİ’lerin sayısının artması ülkemizin gelecek hedefleri açısından büyük önem arz etmektedir. Ancak bu sayede hem ekonomik hem de beşeri kalkınmayı sağlamış oluruz” dedi.